Město ocenilo mladé olympioniky

Město ocenilo mladé olympioniky

V obřadní síni radnice byli v pondělí 2. října oceněni sportovci a trenéři, kteří se zúčastnili Olympiády dětí a mládeže 2017. Hry osmé letní olympiády se uskutečnily v červnu v Brně a ve dvaadvaceti sportovních odvětvích se do nich zapojilo téměř čtyři a půl tisíce sportovců a trenérů, z toho dvanáct z Krnova.

odm_2

Ocenění za reprezentaci města Krnova z rukou starostky Jany Koukolové Petrové převzali Klára Čepová (jachting), Vilém Hlavsa (jachting), Julie Ječmenová (basketbal), Matěj Kortiš (florbal), Dominik Menzel (florbal), Magdaléna Osadníková (plavání), Kateřina Řemínková (basketbal), Barbora Říhová (plavání) a trenéři Filip Fňukal (florbal), Vilém Hlavsa (jachting), Štěpán Lhoťan (florbal) a Pavel Osadník (plavání).

„V České republice je 6 245 měst a obcí a kolem šesti tisíc základních a středních škol. Olympiády se ale mohlo zúčastnit jen 3 622 dětí. Těch nejlepších z nejlepších. Znamená to, že ne každé město, ne každá škola měla letos v Brně své zástupce. Jsem proto velmi potěšena, že naše město mělo reprezentantů hned osm. Účast tolika mladých lidí z Krnova je dokladem, že město trvale žije sportem a jeho podpora má smysl. Vaše úspěchy jsou také obrovskou motivací pro vaše oddílové kamarády a spolužáky,“ uvedla u této příležitosti starostka Jana Koukolová Petrová.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

ODM je projektem Českého olympijského výboru. Jednotlivé výpravy sestavují krajské úřady na základě nominačních kritérií sportovních svazů. V konečném pořadí letošních her se Moravskoslezský kraj umístil na 4. místě ze čtrnácti a získal 48 medailí. Z nich se o dvě bronzové se postaraly krnovské plavkyně. Barbora Říhová uspěla v individuálním závodě na 100 metrů volný způsob, Magdaléna Osadníková ve štafetě 4 krát 50 metrů volný způsob.

Příspěvek byl publikován v rubrice Rubriky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.